Netflix podniká ďalší krok vo svojom poslaní zabrániť zdieľaniu hesiel – tentoraz tým, že umožňuje predplatiteľom odhlásiť sa zo zariadenia na diaľku. Nová funkcia, ktorá sa dnes spúšťa, sa nazýva Správa prístupu k účtu a zariadení a dáva používateľom možnosť jednoducho sa odhlásiť zo svojho účtu Netflix, ak sú prihlásení niekde inde.
V blog Netflix dnes oznamuje túto novinku a predstavuje túto funkciu ako aktuálny doplnok určený pre cestovateľov na dovolenke, ktorí chcú streamovať malé slávnostné jedlo pri návšteve priateľov alebo rodiny. Streamer uvádza: „S blížiacou sa rušnou dovolenkovou sezónou bude veľa našich členov v pohybe a bude sledovať Netflix, nech cestujú za rodinou a priateľmi. Prihlásenie do svojho účtu v hoteli alebo dokonca v dome vašich priateľov je jednoduché a intuitívne, no veľa ľudí sa potom zabudne odhlásiť.“
Zadajte Spravovať prístup k účtu a zariadenia, čo vám „umožňuje zobraziť všetky najnovšie zariadenia, ktoré boli streamované z vášho účtu, a odhlásiť sa z konkrétnych zariadení jediným kliknutím“ na Netflix.
Netflix tvrdí, že funkcia, ktorá bude dostupná online a navyše cez iOS a Android, je „veľmi žiadaná“.
Samozrejme, zatiaľ čo používatelia by nepochybne chceli ovládať, kto a kedy používa ich účty, táto funkcia tiež jednoznačne prospieva Netflixu, ktorý nedávno pracoval na zmiernení problému so zdieľaním hesiel.
Podľa Rozmanitosť streamer „odhaduje, že heslá sú zdieľané v rozpore s jeho pravidlami s viac ako 100 miliónmi neplatiacich domácností na celom svete“, čo je číslo, ktoré zahŕňa viac ako 30 miliónov domácností len v USA a Kanade.
Pred zavedením správy prístupu k účtu a zariadení Netflix predstavil Profil Transfer v októbri, čo umožňuje predplatiteľom presúvať používateľov na ich účte na samostatné, vlastné platené účty.